Hjem Salater Steaksalat

Steaksalat

Steaksalat med vårsalat, rødløg, bønner og stegte tomater
En steaksalat kan laves på hundredevis af forskellige måder. I sommerperioden hvor vi griller en del, har vi tit rester fra en god steak, og den kommer stort set altid i en salat dagen efter.

Nu har dette års sommersæson ikke været den bedste, og derfor har vi ikke grillet nær så meget hos os, som vi plejer. Det er dog blevet til den en del steaks og dejligt oksekød.

Normalt køber jeg ikke steaks så tit. Jeg synes simpelthen at kvalitet og pris ikke hænger godt nok sammen. Dette år har vi dog fundet en kød pusher i vores netværk. De opdrætter selv deres tyrekalve, og da det ikke er en forretning for dem, lader de dem bare gå til de er klar.

Og det tager faktisk lidt tid, for de er udelukkende græsfodret og økologiske, og af en af de langsomt voksende racer.
Når kødet er slagtet får det også lov til at modne i rigeligt tid, før det bliver pakket.

Og sikke noget kød de giver! Jeg kan kun anbefale at finde sådan en kødleverandør. Det kan ikke sammenlignes med noget af det kød, du køber i supermarkederne. Slagterens steaks er (som regel) gode, men til gengæld synes jeg det er dyrt. Meget dyrt.

Til denne steaksalat, som var min frokost i går, holdt jeg det helt simpelt, fordi kødet er så skønt, at det ikke skal druknes i for mange andre smagsindtryk, men bare have lov at blive nydt med nogle grøntsager, der komplimenterer den dejlige smag.

Jeg valgte derfor nogle friske bønner fra haven og ditto tomater og rødløg, som jeg ristede på en pande i en olivenolie. Bønnerne blev blancheret i højst et par minutter i kogende vand, før de kom med på panden. Det hele gav smag til hinanden og fik en god portion olivenolie med salt og peber på sig inden det røg på tallerkenen.

Vårsalat har jeg stående i en krukke uden for min dør, så det var vel egentlig et ret organisk måltid alt i alt.

Og så smagte det skønt!

 
Ingredienser
  • En god steak i skiver
  • Vårsalat
  • Rødløg stegt på panden
  • Grønne bønner blancheret og stegt på panden
  • Tomater stegt på panden
  • En god olivenolie
  • Lidt salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Skær, steg, anret server :-)

 

 

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: