Hjem Salater Blå salat

Blå salat

Salat med blåskimmelost og blåbær

Salat med blåskimmelost og blåbær

Den her salat er en vaskeægte vinder. Simpelthen.

Jeg har ofte set folk putter blåskimmelost i alle mulige ting, hvor jeg umiddelbart ikke tænker, det hører hjemme. F.eks. i lagkager. Hvorfor?

Først for nogle uger siden tænkte jeg at det kunne jo være, der var noget om snakken. Blåskimmelost er som bekendt umami, og tilfører det her ekstra til dine smagsløg. Hvis du selv er skeptisk omkring den blå ost i en salat, så smid din skepsis væk, og prøv noget nyt. Jeg er (næsten) sikker på, du ikke vil blive skuffet.

Jeg kan godt lide simple salater med gode råvarer og masser smag. For mange ingredienser giver i de fleste tilfælde smagsforvirring (ikke i alle tilfælde, men i mange). En salat der har masser af smag er rucolasalaten. Min absolut yndlingssalat, som jeg spiser så ofte som muligt. Om sommeren dyrker jeg den overalt og i store mængder i haven, og om vinteren savner jeg den som jeg savner jul om sommeren. Sammen med rucola har jeg blandet friske spinatblade.

Man går aldrig helt galt i byen med blåbær, og eftersom den stod på en blå ost tænkte jeg, at blåbær var meget passende. De har en mild sød smag, og tilføjer noget lidt, ja nærmest delikat (efter min mening) til de fleste ting, man bruger dem i.

Hovedpersonerne i salaten er blåbærerne og den blå ost. Vær derfor ikke nærig med dine blåbær, men vær til gengæld lidt varsom med din skimmelost. Det er ikke meningen at den skal overdøve de andre smagsnuancer, og det kan den nemt komme til af indlysende årsager (hvis ikke indlysende: fordi blåskimmelost er stærk). Løg og æbler er bipersoner og skal derfor skæres i små stykker.

Det er en virkelig lækker salat med en rigtig dejlig smag. Meget speciel pga. osten, og overraskende nok var osten på ingen måde overvældende i sin smag. Den passede perfekt ind, og jeg kan virkelig anbefale at prøve den. Jeg brugte ingen dressing til salaten, det var simpelthen ikke nødvendigt fordi den var så rig på smag i sig selv.

Blå salat
 
Ingredienser
  • Rucolasalat
  • Spinatblade
  • Blåbær
  • Blåskimmelost (en hård en)
  • Rødløg i fine tern
  • Æbler i fine tern
Fremgangsmåde
  1. Skyl, skær, bland og anret :-)

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: