Hjem Salater Blomkålssalat med couscous

Blomkålssalat med couscous

Blomkålssalat med couscous, pommegranat, bacon, agurk, pistacienødder

Jeg har fået en masse blomkål af en god ven, der har det i sin have. Jeg elsker blomkål, men det er ikke altid, jeg lige ved hvor jeg skal gøre af det.

Køber det ofte med de bedste intentioner, hvorefter der ligger i køleskabet og sygner hen indtil jeg i sidste øjeblik, hvor jeg febrilsk ender med at kaste det i en gryde med kogende vand, og spiser det på en af de forholdsvist mest kedelige måder, man næsten kan spise blomkål på.

Og det er egentlig ret synd, for jeg kender faktisk til en del gode salater, hvor blomkål er ikke alene anvendeligt, men også virkelig lækkert. Så kan jeg i øvrigt godt lide blomkål råt, men det kræver selvfølgelig at det også er forholdsvist friskt, ellers smager det ikke godt.

Denne blomkålssalat er fyldig og dejlig. Den smager godt, og den er god i mange sammenhænge; som tilbehør i stedet for den klassiske salat, på et buffetbord eller i madpakken.

Cous cous kan købes i stort set alle dagligvarebutikker. Det står sammen med ris, bulgur og bønner. Følg fremgangsmåden på posen, når du tilbereder dine cous cous.

 
Ingredienser
  • 100 g. couscous
  • 1 blomkålshovede
  • 1 bundt persille
  • ½ agurk i små fine tern
  • 1 pommegranat
  • 1 håndfuld usaltede pistacienødder
  • 1 pakke bacon
Fremgangsmåde
  1. Tilbered couscous efter posens anvisning
  2. Skær baconen i små tern, og steg den sprød. Lad den tørre på fedtsugende papir
  3. Skyl blomkålen og kør den gennem en foodprocessor eller minihakker
  4. Hak persillen, agurk og pistacienødder fint
  5. Bland det hele sammen og server

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: