Hjem Salater Bulgur salat med persille

Bulgur salat med persille

Bulgursalat med persille og citron

Bulgursalat med persille og citron

Bulgur er ikke noget, jeg førhen har brugt så meget, dels fordi jeg har spist stenalderkost i en del år og dels fordi det har jeg bare ikke…

Nu har jeg fået øjnene op for bulgur, og må indrømme at jeg er blevet fan af det.

Til de af jer der heller ikke spiser så meget bulgur eller slet ikke har prøvet at spise bulgur, så kan jeg kort fortælle at bulgur er knækkede hvedekerner der er kogte og tørrede. De er et sundt, fiberrigt og fint alternativ til ris og bruges også meget i det mellemøstlige køkken. Og så smager det i øvrigt rigtigt godt, og virker som god og mættende fyld i mange salater. Fik jeg sagt, det var sundt?

Bulgur kan købes i de fleste supermarkeder. Jeg fandt det i min lokale netto, og skal helt sikkert ned og finde mere.

Det er meningen, at denne salat skal være helt vildt syrlig. Så når jeg skriver saften fra 1 citron, så mener jeg det. I det hele taget er det dejligt med en masse forskellige dejlige salater i ens salat-repertoire, og man skal gerne kunne smage væsentligt forskel.

Nu bor vi jo i øvrigt også i Danmark, hvor vejret kun tillader frisk frugt og grønt i begrænsede mængder. De fleste importerede fødevarer i frugt & grønt afdelingen er mere eller mindre smagsneutrale, fordi de er høstet alt for tidligt, for at kunne holde sig i længst tid.

Det syrlige går rigtigt godt sammen med persillen. Vi fik den som tilbehør til en god citronkylling, men den er også dejlig som tilbehør til fisk og resterne kan du med fordel bruge som frokost den efterfølgende dag.

Bulgur salat med persille
 
Ingredienser
  • ½ dl bulgur
  • 1 bundt kruspersille, finthakket
  • 1 romaine salathoved, finthakket
  • 1 lille rødløg, endnu mere finthakket
  • 10 cherrytomater, skåret i små tern
  • Saften fra 1 hel citron
Fremgangsmåde
  1. Følg fremgangsmåden på bulgur som anvist på posen
  2. Skyl, skær, hak
  3. Pres citronsaften ud over salaten og bland det godt sammen

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: