Hjem Salater Caprese salat med agurk og avocado

Caprese salat med agurk og avocado

Caprese salat med agurk og avocado

Caprese salat med agurk og avocado

Den her salat er så simpel samtidig med at den er så lækker. Grundvariationen består bare af tomater, mozzarellaost og basilikum. Derfra kan man så tilføje og variere med andre ingredienser og dressinger alt efter hvad man har lyst til, og hvad den skal bruges til.

Her har jeg tilføjet agurk og avocado. Jeg har lavet en let dressing af avocadoolie, presset hvidløg og lidt kokoseddike. Det er en dressing jeg godt kan lide, fordi jeg synes at tomater, eddike og hvidløg bare går godt sammen. Du kan bruge en anden eddike f.eks. balsamicoeddike, og du kan også nøjes med en god olivenolie. Helt op til dig. Jeg valgte kokoseddiken, fordi den er let og frisk og giver en god syrlig smag.

Nu kan man ikke få danske friske tomater endnu (jeg har hvert fald ikke set nogen). Vi har uppet vores game på det område i år, og har plantet massevis af tomatplanter, mange flere end vi egentlig har plads til. Jeg forventer at en del af dem må prøve at stå på friland i år.

Jeg har en stor kærlighed til tomater, og det er på sin vis lidt blasfemisk at gå vinteren igennem og spise de smagløse tomater, man kan købe i supermarkederne. De er høstet før deres tid, og får lov til at modne færdig på hylderne.

Du kender det fra jordbær; de spanske importerede og ret smagløse jordbær vi kan købe nu er ingenting sammenlignet med de friske danske, du køber (eller plukker) i Danmark sommeren over. Det samme gælder for tomater.

Men nok om det. Det er en god sidedish til mange anledninger. Jeg laver den ofte om sommeren (med friske danske tomater) til grillmad, og tit i sammen med en anden og gerne sød salat som vandmelonsalaten.

Caprese salat med agurk og avocado
 
Forberedelsestid
Koge/stegetid
Total tid
 
Ingredienser
Salaten
  • Gode tomater
  • Mozzarella ost
  • Agurk i tynde skiver
  • Avocado i små tern
  • Frisk basilikum
  • Salt og friskkværnet peber
Dressingen
  • Presset hvidløg efter smag (jeg brugte 2 fed)
  • God økologisk olivenolie
  • En sjat god eddike
Fremgangsmåde
  1. Skyl, skær og anret :-)

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: