Hjem Søde sager Citronfromage

Citronfromage

Citronfromage - opskrift på den bedste citronfromage

Citronfromage – en af de bedste desserter i verden :-)

Citronfromage er vel oprindeligt en rigtig mormor dessert. Som barn kunne jeg ikke så godt lide det, men i dag er det en af mine favoritdesserter. Jeg elsker den friske og syrlige smag og den luftige konsistens, hvor man føler at man sidder og spiser bitte små bobler. Mine børn er ikke som jeg. De elsker det, og derfor laver jeg det jævnligt.

Lad dig endelig ikke afskrække af at bruge husblas. Der er intet kompliceret i det. Hvis du vil have en vegansk udgave af desserten kan du udskifte husblas med agar agar. Jeg har dog ikke prøvet det, så jeg kan ikke sige noget om mængdeangivelse.

Citronfromage er ved at blive moderne igen. Og det er en god ting, synes jeg. Der er en nostalgisk smag i det for mange, og når jeg serverer det for folk, bliver altid positivt overrasket over, at barndommens mormor dessert i virkeligheden smagte godt.

Så er det jo relativt simpelt at lave citronfromage. Jeg har endnu ikke oplevet at det er gået galt, at den er skilt e. lign. Jeg bruger denne opskrift på citronfromage, og den har altid virket. Citronfromagen får den faste og luftige konsistens, og en god syrlig smag af citron.

Personligt kan jeg ikke undvære flødeskum på toppen. Du kan sagtens undlade det, det er en smagssag. Det samme med mørk chokolade, som du i øvrigt sagtens kan skifte ud med hvid chokolade, hvilket også smager dejligt.

Citronfromage
 
Ingredienser
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 125 g sukker
  • 1 dl. citronsaft (svarer ca. til de citroner, du bruger skal fra)
  • 1 spsk. reven skal fra usprøjtet citron (ca. 2 citroner)
  • 4 blade husblas
  • ¼ l piskefløde
Fremgangsmåde
  1. Læg husblasen i blød i iskoldt vand i 10 min.
  2. Æggeblommer og sukker piskes til en cremet og luftig masse. Tilsæt den revne citronskal til æggemassen
  3. Pisk æggehvider og flødeskum stive
  4. Smelt det udblødte husblas i en skål over vandbad. Tilsæt citronsaften i det varme husblas og hæld det i en tynd stråle i æggemassen mens du pisker det sammen. Lad blandingen stå til den er begyndt at stivne let.
  5. Vend forsigtigt æggehviderne i blandingen og til sidst flødeskummet
  6. Sæt på køl i et par timer, gerne flere og pynt med flødeskum og revet chokolade

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: