Hjem Salater Cremede majs

Cremede majs

Cremede majs - sommerens must have tilbehør til grillmaden

Cremede majs – sommerens must have tilbehør til grillmaden

Jeg har en absolut forkærlighed for majs. Elsker dem! Det samme gør mine børn, de ryger lige ned som slik. Vi taler naturligvis om friske majs her – der er en væsentlig forskel på dem og dåsemajs. Dåsemajs er fint til visse formål, men intet slår de friske majs.

Derfor er der naturligvis brugt friske majs til denne lille salat. Det betyder især noget, fordi majsene er hovedingrediensen, og der ikke er andre ingredienser til at ’sløre’ smagen af majs.

Det er måske ikke den bedste supermarkedspli. Men livet er for kort til dårlige majs. Når jeg køber, så tjekker jeg altså majsen. Jeg åbner lige op de første 3 cm af majsen i toppen, tjekker at alle majs er friske og fyldige og ikke udtørrede og punkterede eller det, der er værre. Jeg lukker selvfølgelig pænt efter mig igen, hvis majsen ikke levede op til kvalitetstjekket.

Friske majs - den bedste sommermad

Friske majs – den bedste sommermad

Majskolberne skal koges, og majsene skæres af. Det er lækkert, autentisk og lige til. En nem lille salat, som vi fik som tilbehør til noget grillmad i sidste uge sammen med en lille frisk tomatsalat.

Chili er valgfrit, så er du ikke til chili, kan du undlade den. Men et lille tip er, at alle kan vænne sig til at spise chili. Start i det små, og lad det vinde ind på dig. Det er sundt og smager rigtigt godt.

Mine smagsløg er ikke til det vildt stærke. Jeg vil gerne kunne smage chili, men er ikke så vild med ’varmen’ man får i kroppen af stærk mad. Den halve chili, jeg har anvendt er derfor fin til ”sarte chilibrugere”.

Cremede majs
 
Forberedelsestid
Koge/stegetid
Total tid
 
Ingredienser
  • 3 friske majskolber
  • 1 håndfuld god fetaost
  • ½ frisk chili (mere eller mindre efter smag)
  • 1 lille bundt persille, skyllet og finthakket
  • En god klat smeltet smør
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Kog majsene i 6-8 minutter til de bliver mørkegule og møre. Lad dem køle let af et par minutter.
  2. Skær majsene af kolben og put dem i en skål sammen med resten af ingredienserne.

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: