Hjem Salater Grønkålssalat med honningglaserede nødder

Grønkålssalat med honningglaserede nødder

Grønkålssalat med honningglaserede nødder
En dejlig dejlig grønkålssalat som vi fik som tilbehør til en andesteg sidste weekend. Simple ingredienser med meget smag i, sprød grønkål, sød appelsin, aromatisk blå ost og som prikken over i’et de honningglasserede nødder.

Vinaigretten er lavet af appelsinsaft, ekstra jomfru olivenolie, lidt honning og salt og peber. Lige inden servering blandede jeg dressingen i grønkålen. Det betaler sig, at få fingrene helt ned i kålen, og massere alt dressingen godt og grundigt ind, så alle grønkålens små krøllede blade, får dressing på sig.

Når du har gjort det, så kan du tilsætte alle de andre ingredienser.

Det her er en af mine favoritsalater. Når det bliver sæson for grønkål, laver jeg den jævnligt, både som tilbehør til f.eks. and, men jeg laver den også til mig selv som frokost med et godt stykke brød til.

Ingredienser
Salat
– Grønkål skyllet grundigt
– Blåskimmelost
– Tynde appelsinfileter

Glaserede honningnødder
– 1 dl. blandede nødder
– 2 spsk. honning

Dressing
– 1 tsk. Dijonsennep
– 1 tsk. æblecidereddike
– 6 spsk. god olivenolie
– 1 tsk. honning
– Friskpresset appelsinsaft
– Salt og peber efter smag

 

Fremgangsmåde
Salat
– Skyl grønkålen grundigt og tør den efterfølgende. Riv en i små bitte stykker og put det i en skål.
– Skær appelsinfileter i små tynde skiver.

Honningnødder
– I en lille gryde smeltes honningen. I det øjeblik honningen er smeltet, tilsættes nødderne, der steges til honningen bliver svagt gyldenbrun. Lad nødderne køle af.

Dressing
– Bland dressingen og smag til med appelsinsaft, salt og peber.
– Inden servering masseres dressingen grundigt ind i grønkålen

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar