Hjem Salater Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Opskrift på Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Når det er sommer i Danmark, så kan man bare ikke komme uden om kartoffelsalaten.

Personligt er jeg ikke fan af de opskrifter med mayo i, jeg synes de bliver alt for kvalme.

Den her opskrift er helt basis. Den er er nem at lave og let i smagen. Hvis du nu foretrækker andre krydderier i dressingen, så kan du tilsætte paprika eller karry. Du kan også bytte purløg ud med persille eller blande de to krydderurter.

Hvis nu du godt kan lide mayo i din kartoffelsalat, så putter du selvfølgelig bare det i. Er du lidt fedtforskrækket så kan du bytte halvdelen af creme fraichen ud med et eller andet fedtfattigt produkt, hvilket med garanti vil forringe smagen men til gengæld nedsætte fedtprocenten. Helt op til dig.

Jeg elsker kartoffelsalat, men af en eller anden grund får vi det næsten kun om sommeren. Egentlig ikke af nogen bestemt årsag. Måske fordi vi tit får kartoffelsalat til grillmad.

Danske purløg

Danske purløg

Som med stort set samtlige af de salater jeg laver, bruger jeg ikke mål, men laver opskriften ud fra min erfaring og smag. Men her skal der en del dressing til, så for din skyld har jeg puttet mål på.

Lige en lille bemærkning til konsistensen. Når nu du har fået blandet kartoflerne sammen med dressingen, og du står der for dig selv og bliver lidt glad over den perfekte konsistens og mængde på dressingen, så skal du bare vide, at hvis konsistensen er perfekt før trækketiden i køleskabet, så er der for lidt dressing.

På en eller anden listig måde sætter dressingen sig altså, og laver du den god tid i forvejen, så er der god chance for, at du vil synes at der ikke er dressing nok, når den skal serveres.

 

Et tip kan derfor være, at gemme en håndfuld kartofler som du ikke blander i dressingen. Dem kan du evt. blande i inden servering, hvis du synes at konsistensen tillader det.

Kold kartoffelsalat
 
Ingredienser
  • 500 ml. 18 % creme fraiche
  • 800 g. kolde kartofler skåret i tern
  • 2 tsk. stærk sennep
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 finthakket løg
  • Salt og friskkværnet peber
  • Ca. 5 spsk. hakket purløg
Fremgangsmåde
  1. Bland ingredienser til dressingen sammen og smag til med salt og peber
  2. Lad kartoffelsalaten trække på køl i mindst 30 min.
  3. Pynt med purløg eller andet grønt inden servering

 

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: