Hjem Aftensmad Langtidsstegt dyrekølle

Langtidsstegt dyrekølle

Når det kommer til at skaffe dyrekød, er det bedste råd, jeg kan give, at alliere sig med en jæger (eller en der kender en jæger).

Vi får dyrekød fra en af vores naboer, der er ivrig jæger. Det er billigt, og så er det så lækkert! Det er desuden også en fornøjelse at vide, at man sidder og spiser et dyr, som har levet under de betingelser, et dyr retmæssigt bør leve under.

Du bør marinere den 1 døgn før du skal bruge den. Det giver den bedste smag. Min kølle kunne være i en 11 L frysepose, så den kom deri og efterfølgende ned i et fad (just in case). Hvis marinaden ikke dækker hele køllen, så vend køllen nogle gange under marineringen.

Min kølle kom ind kl. 10 og var færdig kl. 18. Hvis du vil have rosa skal kødet have en centrumtemperatur på 63-65°. Jeg tog min kølle ud, da den var 64°, og så fik den lov at trække i 30 min – den skal have min. 15 min. trækketid. Den endte med en centrumtemperatur på 67°, og den var uhørt mør og lækker. Man kunne vitterligt sidde og tage kødet af med fingrene.

Man kan dække den til med bacon under stegningen. Det gjorde jeg ikke, men vædede den jævnligt væske (brugte marinaden og lidt vand).

Som tilbehør fik vi timianbagte hele gulerødder, en dejlig salat vendt i vanilje/appelsindressing og blåbærgele. Det vare så fuglene sang.

 

Ingredienser

1 rådyrkølle

Marinade
– 5 knuste enebær
– 5 friske timinakviste
– 1 gulerod
– 1 løg
– 2 fed hvidløg
– 1 dl rødvin
– 1 dl olie
– Himalayasalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

– Befri kødet for sener og hinder
– Bland marinaden og hæl det i en stor pose eller et fad
– Lad kødet marinerer i 1 døgn. Stil marinaden til side.
– Steg kødet nederst i ovnen ved 110°
– Sørg for at væd kødet jævnligt med væske

 

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar