Hjem Salater Mexicansk salat i tortillaskåle

Mexicansk salat i tortillaskåle

Mexikansk salat med friske majs i sprøde tortilla skåle

Frokosten i sidste weekend blev Mexicansk salat med friske majs i sprøde tortilla skåle.
#365salaterpå365dage #linemad.dk #rigtigmad #salat

Jeg har en svigerinde, der er helt vildt med mexicansk. Da hun var forbi sidste weekend, var det derfor oplagt, at lave en frokost, der var i tråd med det mexicanske.

Når vi får mexicansk er det det klassiske stereotype mexicanske, med andre ord noget med tortillas, nachos, krydret hakket oksekød, majs, peberfrugter, avocado, guacemole osv.

Tortilla wraps i muffinforme, klar til at komme i ovnen

Tortilla wraps i muffinforme, klar til at komme i ovnen

Salaten her er indeholder de ingredienser, vi plejer at bruge. Hvis man vil have kød i, kan man sagtens tilsætte det.

Nedenstående mængdeangivelser var til 3 voksne til en frokost. Som altid må du selv lige have en føling med hvad du skal bruge din salat til. Er det som tilbehør alene eller sammen med flere salater, er det til frokost, madpakke eller hovedret.

Du kan erstatte de friske majs med dåsemajs. Men gør dig selv den tjeneste, og anvend friske majs. Det gør en kæmpe forskel!

Hvis du ikke har en rundt udstikker, kan du finde en lille rund skål på ca. 10 cm i diameter, og skære dine tortilla wraps ud efter den.

Har du ikke en muffinform, kan du bage dine udskårne tortilla wraps i ovnen, og så snart de kommer ud, forme dem hen over bunden af et glas. Når de er kølet af, vil de bevare formen.

Mexicansk salat i tortillaskåle
 
Forberedelsestid
Koge/stegetid
Total tid
 
Ingredienser
Salaten
  • 2 majskolber
  • 2 peberfrugter
  • 1 bundt koriander
  • Romainesalat ½ mellem hoved, skyllet og skåret i stykker
  • 2 modne avocado
  • ½ agurk
  • 1 rødløg i fine tern
  • 1 håndfuld sortøjebønner, der har ligget i blød i 12 timer og efterfølgende kogt i frisk vand i 45 min.
  • Evt. finthakket frisk chili
Tortilla skåle
  • 12 små udstukne runde tortillabrød (10 cm. i diameter)
Tortilla strimler
  • Resterne fra dit udstikker-eventyr
  • 3 ekstra tortilla wraps
  • God rapsolie
Dressing
  • Saften fra 2 lime
  • 2 spsk akaciehonning
  • 3 spsk avokadoolie
Fremgangsmåde
Salaten
  1. Kog majskolberne i 6-8 minutter til de bliver mørkegule og møre. Når de er kølet af, kan du skære majsene af med en skarp kniv.
  2. Skyl og tør salaten, skær den i små tern (½ cm x ½ cm)
  3. Skær resten af ingredienserne i små terne, ca. samme størrelse
Tortillaskåle
  1. Brug en rund udstikker på 10 cm. i diameter
  2. Lav 12 små runde stykker ud af dine tortillawraps og put dem ned i en muffinform
  3. Bag i ovnen i 10 min ved 180 grader eller til de er gyldenbrune
Tortilla strimler
  1. Af resterne fra de udstukne tortilla wraps, skærer du tynde strimler
  2. Tag et par ekstra wraps og skær dem ud i tynde strimler
  3. Læg strimlerne på en bageplade med bagepapir og hæld lidt olie henover. Fordel olien jævnt på alle strimlerne med dine fingrer. Det skal ikke søbes ind, bare være let dækket med olie
  4. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 8-10 min til de er gyldenbrune. Vend dem regelmæssigt undervejs. Vil du have dem sprøde skal de have lidt længere tid.
Dressing
  1. Bland ingredienserne sammen.
  2. Hæld den ud over salaten inden servering, og vend det forsigtigt rundt i hele salaten med fingerspidserne. Sørg for at alt salaten har fået dressing.

 

 

 

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: