Hjem Salater Nem blomkålsalat med parmesan

Nem blomkålsalat med parmesan

Nem blomkålssalat - en god måde at bruge rester fra sin blomkål

 

Kender I det med, at man køber et blomkålshoved, spiser lidt af det og så ligger resten af hovedet i køleskabet i 100 år, fordi du ikke altid ved, hvad du skal lave ud af resten? Okay, måske gør du ikke, men jeg har prøvet det der så mange gange, og det på trods af at jeg har spist stenalderkost i en del år, og mestrer div. hokus pokus opskrifter, hvor blomkål på mystiske vis erstatter andre typer mad som eksempelvis mel, mælk eller fløde.

Denne blomkålssalat er god og nem. Jeg kan simpelthen ikke huske, hvor jeg har den fra. For jeg har lavet den mange gange siden og i mange år efterhånden. Du kan bruge din favoritnød. Jeg elsker pinjekerner, og jeg synes de går så godt sammen med parmesan, så jeg bruger altid ofte til denne blomkålssalat. Hvis jeg har pekannødder eller valnødder er de også gode – de giver blomkålsalaten en helt anden karakter.

Du skal bruge en foodprocessor. Du kan også bruge en minihakker hvis du har god tålmodighed. I nødstilfælde kan du finhakke din blomkål til atomer med en god kniv (kræver en anelse mere tålmodighed).

 
Ingredienser
 • 1 lille blomkålshoved
 • 1 bundt bredbladet persille
 • 100 g. ristede pinjekerner
 • 150 g. fintrevet parmesan
 • 1 dl. ekstra jomfru olivenolie
 • 1 finthakket løg
 • Saften og skallen fra ½ økologisk citron
 • Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
 1. Kværn blomkålen helt fint
 2. Riv parmesan fint
 3. Finhak de øvrige ingredienser og bland sammen
 4. Tilsæt skallen og saften fra citronen og smag til med salt og peber og evt. mere parmesan

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: