Hjem Salater Pastasalat i cremet hvidløgsdressing

Pastasalat i cremet hvidløgsdressing

Pastasalat i cremet hvidløgsdressing

Pastasalat i cremet hvidløgsdressing

Den her pastasalat er så god og så simpel. Og jeg elsker simpel (jeg elsker også god). Den bliver jævnligt lavet hos os, fordi en er nem og hurtig og smager vildt godt. Og så skader det heller ikke, at der som regel er rester til madpakken dagen efter.

Pastasalaten kan strikkes sammen på den tid, det tager at koge pastaen. Imens den koger, ordner du hvidløg og tomater. Det bliver ikke meget nemmere.

Jeg er ikke tilhænger af mængdeangivelser, fordi det hele altid afhænger af en masse ”men’er” og ens personlige smag. Salater er så individuelle og så fleksible, og der er jo ikke nogen kemisk formel bag dem som i kager eller med brød. Der er f.eks. ikke noget der bliver ødelagt af, at du bruger 3 tomater i stedet for 2. Og hvis du ikke har pastaskaller, så er jeg sikker på at den smager af det samme, hvis du bruger pastaskruer i stedet.

Men nu er der jo en dressing, og folk kan godt lide mængdeangivelser på dressinger. Så her er de så.

Vær nu sød og brug et helt hvidløg. Du skal ikke tænke ”uuuha det bliver stærkt”, for det gør det ikke. Hvidløget skal steges på panden i et par minutter først. Det tager den stærke hvidløgssmag og giver i stedet en blødere og meget mere aromatisk smag, der skal blandes og vendes og fylde hele pastasalaten.

Det stegte hvidløg er ligesom denne pastasalats varemærke, så brug nu et helt hvidløg, ikk’ 😉

 
Ingredienser
  • 300 g. pastaskaller
  • 3 dl creme fraiche, 18 % eller højere
  • 2 store bøftomater (eller mange små cherrytomater)
  • 1 helt hvidløg, finthakket
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1 stort bundt frisk spinat, hakket
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lidt citronsaft
Fremgangsmåde
  1. Kog pastaen
  2. Imens pastaen koger finhakker du hvidløget og steger det i en ekstra jomfru olivenolie til det får en fin gyldenbrun farve.
  3. Lad hvidløget køle lidt af, og bland det med creme fraiche, salt og peber og citronsaft.
  4. Hæld pastaen i en si, og skyld den over med koldt vand. Bland alle ingredienserne sammen. Smag til før servering.

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: