Hjem Salater Portulak salat med ærtemos

Portulak salat med ærtemos

Portulaksalat med ærtemos

Portulaksalat med ærtemos

Endnu en alt-fra-haven-salat. Med undtagelse af croutonerne, der desværre ikke gror i min have (ville ellers være en dejlig ting) – de er dog hjemmelavede.

Jeg lavede jo ærtemos forleden. Ofte bruger jeg det til kød, især fisk hvor det smager skønt. Men det kan også bruges i salater. Især de salater, der hvor der lige mangler et eller andet.

I denne salat, hvor der er meget grønt med en forholdsvis mild smag: portulak ærter og kartofler giver ærtemosen en dejlig og smøragtigt pift. Sammen med de friske tomater fra drivhuset og de hjemmelavede croutoner er det virkelig en dejlig salat. Er de i øvrigt ikke søde de små tomater? Jeg købte dem i vinters til en formue i Super Brugsen, med det formål at ville gemme kernene til at lave mine egne tomater med. Og det virkede. Vi har 4 store planter, der lige nu vrimler med de små søde og ekstremt smagfulde tomater.

Portulak

Portulak i haven

Har du en køkkenhave, så kan jeg kun anbefale dig at have lidt portulak i den. Portulak er skønt. Det smager godt, har en dejlig konsistens og så er det sundt. Potulak indeholder C-A-E-vitaminer og er rig på Omega-3 fedtsyre

Vi har både sommer- og vinterportulak. Vinterportulak er kan forsyne køkkenet med friskt grønt på en tid, hvor man ellers kun kan købe sig til det i supermarkederne.

Denne salat blev spist som frokostsalat. Iih det var godt :-)Nye kartofler vendt i ramsløgspesto, de små tomater fra drivhuset, friske ærter, sprød portulak, croutoner og kronen over værket: ærtemosen.

 
Ingredienser
  • Portulak
  • Kartofler
  • Ærter
  • Tomater
  • Croutoner
  • Ærtemos
Fremgangsmåde
  1. Skyl, skær og anret :-)

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: