Hjem Aftensmad Roast potatoes med bagte tomater

Roast potatoes med bagte tomater

Roast potatoes med bagte cherrytomater

Roast potatoes med bagte cherrytomater

Jeg elsker simpelhed og jeg elsker god smag. Med ’roast potatoes’ får du det hele. Kartoflerne kan du lave som tilbehør til alle mulige retter, du kan også tilføje flere ting og spise dem som en ret i sig selv. Alle bør kunne lave de perfekte roast potatoes.

Vi får dem tit. Og når du først har prøvet dem, så er jeg ret sikker på, at du også vil lave dem tit. For de er så vanvittigt gode, og så er de vildt universelle. De kan bruges i alle sammenhænge. Om sommeren til grill eller om vinteren til andestegen.
Jeg bruger dem også ofte i stedet for pommes frites. De er totalt bløde og cremede inden i og helt sprøde uden på. Til kyllingesteg, en hakkebøf med hjemmelavet bearnaise eller til fiskefileter med en god aioli – de er bare uhørt gode.

Krydderier
Når det er efterår laver jeg dem ofte sammen med rodfrugter. De er også gode bare med en god gang havsalt, men jeg laver som regel en krydderiblanding i min uundværlige morter med friske krydderurter blandet med noget god olivenolie.

Min favoritblanding er rosmarin en lille smule salvie, hvidløg og salt og peber. På billedet er det tørrede ramsløg, hvilket også var fantastisk.

Smuk kombination 😉

De friske krydderier skal først tilsættes, når halvdelen af bagetiden er gået. Altså efter ca. 30 minutter. Det er de færreste friske krydderier, der kan tåle at være i ovnen i en hel time uden at miste smag eller brænde på.

Vinder tip: efter de 30 minutter er gået, så tag et helt hvidløg og fordel alle hvidløgsfeddene på bagepladen. Bagte hvidløg er en absolut vinder. Det er på ingen måder stærkt, men bliver let karamelliseret, blødt og absolut lækkert.

Når vi når til jul, kan det være du ender med at bytte de almindelige kogte kartofler ud med denne udgave. Det gør vi selv ofte.

Gode råd
Når du skal lave dem er det vigtigt, at du kommer i gang i god tid. Kartoflerne skal koges først, og dernæst skal de bages i ovnen i op til en time ved 190 grader. Det går ikke at tage dem ud efter 40 minutter, når de kun er let gyldne. Så får du ikke den fulde oplevelse. Det er at snyde dig selv, og det er der jo ingen grund til.

Jeg har valgt at sætte en video ind her i stedet for at forklare processen. Hvis det er første gang, du laver dine kartofler på den måde, er der lige et par gode tips, der kan være nyttige, når du vil have det perfekte sprøde ydre og det bløde inde.

Kartofler er forskellige, men det gælder om, at koge dem i tilpas tid, hvilket er det tidspunkt hvor de er godt møre. Tag gerne tid og husk at hold øje med dem. De skal ikke være så kogte, at de går i stykker inden de kommer i ovnen, men de må heller ikke være underkogte.

 

Kartoflerne skal ikke røre ved hinanden, når de er i ovnen. Det hindrer dem i at blive sprøde.

De sidste 10 minutters tid af bagetiden på kartoflerne, smider du de overskårne cherrytomater ind i ovnen. De skal ikke smatte ud, men stadig være bagte. Min ovn er pt. lidt utilregnelig, så hvis du har en virkelig god ovn, som er lidt mere tillidsfuld end min, kan det være, du kan nøjes med kortere tid.

 
Ingredienser
  • Kartofler, skrællet og skåret i kvarte
  • Cherrytomater
  • Purløg
  • Ekstra jomfru olivenolie
  • Salt og peber
  • Krydderier valgfrie
Fremgangsmåde
  1. Kog kartoflerne til de er godt møre. Hæld dem i en si og ryst forsigtigt sien til det yderste af kartoflen krakelerer lidt. Ryst ikke for meget, for så ødelægger du alle kartoflerne.
  2. Hæld olie ud over kartoflerne med salt og peber og sæt dem i ovnen i 30 minutter ved 190 grader. Efter 30 minutter tager du kartoflerne ud og tilsætter du dine krydderier. Bag videre i 30 min. tid til de er gyldne og sprøde
  3. De sidste 7-10 minutter skal cherrytomaterne bage med
  4. Når de er bagt færdige, hældes det hele i en skål og purløg og flagesalt tilsættes

 

 

 

 

 

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: