Hjem Salater Salat a la Cæsar

Salat a la Cæsar

Salat a la ceasar - opskrift på ceasarsalat og ceasarsalatdressing

Salat a la caesar

Dagens aftensmad var en stor portion cæsarsalat. Ikke den klassiske version ad cæsarsalat, men en med kylling, bacon og cherrytomater.

Fik vi ikke andet? Næh, det gjorde vi faktisk ikke. Vi var to voksne og 1½ barn, og det hele røg ned med velbehag. Haps, den var god.

Cæsarsalaten er simpel på den gode måde. Den kan tåle at være simpel, fordi smagen fra dressingen er så god, og ingredienserne bare spiller godt sammen. Der er netop ikke nogen form for smagsforvirring, som man ofte oplever i retter med mange ingredienser.

Romainesalat er god fordi den er sprød og har meget struktur. Struktur er godt i en cæsarsalat, fordi så kan dressingen hænge godt ved. Derfor brækker du også dit brød af i små stykker i stedet for at skære det i firkanter. Ud over at det giver et dejligt rustikt look, så har det netop den praktiske funktion, at den gode dressing hænger bedre ved. Og det er en god dressing, så det er det værd.

Cæsarsalat er meget ”what you see is what you get”. Og hvad du får skal helst være noget godt. Vælg derfor et godt brød og lav nu dressingen fra bunden i stedet for at bland den med en tilfældig købemayo. Du vi ikke fortryde det :-)

 

 
Forberedelsestid
Koge/stegetid
Total tid
 
Ingredienser
Salat
  • 1 hoved romainesalat
  • 10-12 cherrytomater
  • 1 pakke stegt bacon i små firkanter
  • 200 g. økologisk kyllingebrystfilet
  • Brød til croutoner
  • Parmasanost
Dressing
  • 4 ansjoser i olie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æggeblommer (pasteuriserede)
  • ¾ dijon sennep
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. fintrevet parmasan
  • 4 spsk god olivenolie
  • Havsalt & friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Salat
  1. Skyl, skær og anret
  2. Steg baconen ved middel varme til det er sprødt, læg på køkkenrulle
  3. Steg kyllingefileterne i fedte fra baconet plus lidt olie
  4. Bræk små stykker af brødet og bag det i ovnen i 10-15 minutter ved 180 grader til de er sprøde og gyldenbrune
  5. Skær fine små skiver af osten med en kartoffelskræller og anret det hele på et stort fad
Dressing
  1. Put ansjoserne og hvidløget i en morter. Tæsk det sammen og tilsæt sennep, parmasanost og salt og peber. Op i en skål.
  2. Tilsæt 1 spsk. olie af gangen, rør det grundigt i. Når olien er helt rørt ud, tilsæt da endnu 1 spsk. olie. Fortsæt på samme måde.
  3. Smag til med salt og peber og evt. mere citron.

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: