Hjem Salater Salat med djævleæg & hvidløgsstegte rejer

Salat med djævleæg & hvidløgsstegte rejer

Denne salat er et måltid i sig selv. Når vi får den, er det som hovedret, for den både mætter og smager rigtigt godt.

Sørg for at have lavet dine djævle æg, skyllet, tørret og hakket din salat osv., før du laver hvidløgsrejerne. De skal gerne være varme og komme direkte fra panden, når du fordeler dem over salaten.

 

Salat med djævleæg & hvidløgsstegte rejer
 
Forberedelsestid
Koge/stegetid
Total tid
 
Ingredienser
Djævleæg
  • 3-4 økologiske æg
  • 1-2 spsk. hjemmerørt mayo (du kan også erstatte med et surmælksprodukt)
  • Salt & peber
  • 2 spsk. stærk sennep
  • 2 spsk. hakket persille
  • Finthakket chili efter smag (kan udelades)
Hvidløgsstegte rejer
  • 1 god håndfuld rejer
  • 1 god håndfuld finthakket frisk persille
  • Ca. 1 dl. ekstra jomfru olivenolie
  • Chili efter smag, finthakket
  • Ca. 6-7 fed hvidløg (gerne flere), hakket
Salaten
  • Friske rødbeder
  • Blandet salat
  • Friske gulerødder i spiralistrimler
  • Bredbladet persille
  • Saltede cashewnødder
  • Citronskiver
  • Økologiske ekstra jomfru olivenolie
Fremgangsmåde
Djævleæg
  1. Kog det antal æg du skal bruge i spilkogende vand i 8-10 min, eller til de er hårdkogte.
  2. Put æggene direkte i en skål med koldt vand, lad dem køle ned i et par minutter. Pil dem, del dem i halve og pil forsigtige blommerne ud med en teske.
  3. Rør æggeblommerne sammen med sennep, salt og peber, hjemmerørt mayo. Tilsætte finthakket persille, hvidløg, chili eller andre smagsgivere alt efter hvad du skal bruge æggene til.
Salaten
  1. Skyl salat og bredbladet persille grundigt og lad det tørre helt (salatslynge er en god ting her).
  2. Kør gulerødder og rødbeder gennem en spiralizer eller lav bånd af dem en kartoffelskræller.
  3. Anret det hele på et stort fad
  4. Pynt med citronskriver og hæld lidt olivenolie ud over salaten
Hvidløgsstegte rejer
  1. Svits hvidløgene i den varme olie
  2. Tilsæt rejerne og chilien og lad dem stege sammen med hvidløgene et par minutter.
  3. Tilsæt persille, salt & peber. Det skader ikke at tilsætte en klump smør og lidt hvidvin på dette tidspunkt.
  4. Fordel rejerne ud over salaten

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: