Hjem Salater Salat med grillet kylling og jordbær

Salat med grillet kylling og jordbær

Salat med grillet kylling, jordbær, pistacienødder og grøn frisk salat fra haven
Kender du de der dage, hvor man daser rundt i haven hele dagen. Man hygger sig og slapper af. Får en kop kaffe eller en kold drik mens ungerne leger med vand. Man lader pligter være en by i Rusland, mens man virkelig formår at være i det berømte ”nu”, lytter til fuglene, børnenes grin (eller gråd) slumrer lidt hen, hiver lidt ukrudt op, ser på den dovne hund i solen og bare nyder solen og sommeren.

Pludselig er klokken en halv time i spisetid, man har intet forberedt og køleskabet er relativt tomt. Du gider under ingen omstændigheder hoppe ind i den 50 grader varme bil for at køre ned og købe ting, til at fylde tomrummet i køleskabet… egentlig vil du helst bare dase videre i haven og glo på den dovne hund mens du sipper kold hvidvin.

Men børn og mand er ved at være sultne, og det er du egentlig også selv. Og så er det bare sådan en dejlig ting, at det er sommer og at du har nogle rester fra gårsdagens aftensmad.
Med lidt hjemmedyrket salat og jordbær i haven, kan du vupti smide en hurtig salat op på et stort spækbræt, trylle lidt hjemmebagt flute op fra fryseren, og få aftensmad på få minutter (måske efterfulgt af en gammeldags isvaffel).

Denne sommer har vi udviklet en stor forkærlighed for mad over bål. Det er det mest hyggelige, at gå og nusse om et stykke kød og holde gang i bålet mens man slapper af på terrassen. Ud over hyggen, så får bålstegt kød den mest fantastiske smag af bål og røg.

Og sådan noget bålstegt kød er virkelig godt i en salat. Det er en rigtig stor smagsgiver, og jeg plejer derfor at undgå ingredienser, som overdøver den smag. Men holder mig til simple og milde smagskomplimenter.

I denne ultra simple salat, er det blot:
– Bålstegt kylling
– Friske danske jordbær (fra egen have, juhuu)
– Grøn salat
– Pistacienødder

Som tilbehør et hjemmebagt flute. That’s it. Perfekt til en varm sommerdag, hvor appetitten ikke er så stor eller som en dejlig frokostsalat :-)

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar