Hjem Salater Salat med karamelliserede hvidløg

Salat med karamelliserede hvidløg

Salat med karameliserede hvidløg

En simpel og meget dejlig salat med karamelliserede hvidløg. Hvis du hører til de, der spiser bagte eller grillede hvidløg, så ved du lige præcis hvad jeg taler om her. Hvidløg, der har været bagte, er på ingen måder stærk. De får en sød og meget aromatisk smag og en karamelliseret konsistens med en lidt sej skorpe og et blødt indre.

Det er lige til at dø over… på den gode måde altså.

De bagte hvidløg er salatens dronning. De er suppleret af syrlige tørrede kirsebær, salte mini tomater, aromatiske små oliven og min favoritsalat rucola, der har en fantastisk smag. Hvidløg og tomater er egen avl <3

Jeg har ikke brugt dressing, men blot vendt salaten i en god ekstra jomfru olivenolie med lidt salt og peber i.

Når du bager dine hvidløg, skal du klikke alle hvidløgsfeddene ud, og lægge dem i en ovnfast skål eller fad. Du skal ikke bage hvidløget helt. Hvis man arbejder for meget med at pille skallen af hvidløgsfeddet efter det er bagt, risikere du at ødelægge hvidløget for meget.

Hvidløget skal bages med skal på i ca. 20-30 minutter afhængig af din ovn. Det må ikke blive så bagt, at det får en hård og knasende skorpe. Skorpen skal være lidt sej, men ikke sprød.

Hvis du synes, at 2 hele hvidløg lyder af lidt meget, så skær lidt ned på det. Men jeg kan næsten forsikre dig om, at folk vil sidde og fiske efter de karamelliserede hvidløg, hvis der ikke er nok.

Hvis du ikke har tørrede kirsebær kan du erstatte med et andet tørret bær med lidt syrlighed f.eks. tranebær.

 
Ingredienser
  • 1 pakke rucolasalat
  • En håndfuld gode tomater
  • 2 hele hvidløg
  • En håndfuld tørrede kirsebær
  • Oliven
  • God olivenolie
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Klik alle hvidløgsfeddene ud, og bag dem i 20-30 minutter
  2. Skyl, skær og anret
  3. Hæld lidt olivenolie på salaten inden servering samt lidt salt og friskkværnet peber

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: