Hjem Salater Sommersalat med arabisk ost

Sommersalat med arabisk ost

Sommersalat med arabisk ost. Salat på 2 min til sommerens grillmad

Sommersalat med arabisk ost – salat på 2 min. til sommerens grillmad.

Det er sommer, men det føles ikke som rigtig sommer endnu. Der har været nogle rigtigt gode dage, som vi har nydt i fulde drag på diverse familieudflugter og især i haven. Vi elsker vores have. I særdeleshed den del af haven, der har mad stående (aka vores køkkenhave).

Og nu vi snakker om køkkenhaven, så opdagede jeg forleden dag, at vi egentlig efterhånden har rigeligt salat at spise af, og der er virkelig ikke noget bedre end mad fra sin egen have. Salat er faktisk en af de ting, vi altid har rigeligt af. Jeg spiser rucolasalat så ofte jeg kan, og eftersom jeg skal dele resten af salaten med sneglene (forbandede slimdyr), har vi altid riiiiigeligt.

Salat fra haven

Salat fra haven

Vejret var dejligt og vi grillede, og så laver jeg gerne et par sommerlige små salater. Forleden blev det til en let sommersalat a la ”hvad-har-vi-i-haven-skat?”, hvilket var lidt blandet salat og nogle skønne hjemmedyrkede basilikumblade i rød og grøn samt lidt friske asparges.
Tanken var egentlig at lave en tomatsalat-agtig salat. Men jeg tilføjede så salat og asparges.

Sidstnævnte er bedre end slik, når de kommer lige fra haven. Der er så meget smag i det, at du vil tro det er to forskellige ting, du spiser hvis du sammenligner med den købte udgave fra supermarkederne.

Tomaterne er ikke fra vores egne planter. De er slet ikke klar endnu. Til gengæld havde jeg fundet nogle danske cherrytomater til totalt overpris, men sikke en smag. Himmelsk!

De små runde oste er nogle jeg får fra en Syrisk rigtig sød kvinde, som vi hjælper lidt med nogle forskelligt ting, bl.a. skaffer vi hende frisk komælk. Hun kvitterer med at lave arabisk ost til os. Jeg ved ikke hvad de hedder, men i smag og konsistens minder de om en rigtig god fed fetaost og så er der nigella frø inden i, hvilket jeg elsker.

Så står du ikke lige med arabisk ost på dig – og det gør de færreste vel, så kan du altså anskaffe dig en god fed fetaost.

Alt i alt. En nem salat med friske og gode råvarer. Simpelt og godt :-)

Sommersalat med arabisk ost
 
Ingredienser
  • Blandet frisk salat
  • Friske asparges
  • Cherrytomater
  • Rødløg
  • Basilikum
  • Arabiske oste (eller fed feta)
  • En god olivenolie
Fremgangsmåde
  1. Skyl, skær og spis :-)

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: