Hjem Salater Spinatsalat med appelsin & grantæble

Spinatsalat med appelsin & grantæble

Spinatsalat med appelsin & granatæble

Spinatsalat med appelsin & granatæble

Jeg er helt vild med spinat og alle de ting, man kan bruge det til. Det er sprængfyldt med sunde vitaminer og mineraler, en rigtig superfood er det. Det er jo ikke for sjov, at det er Skipper Skræks kilde til umenneskelig styrke, vel.

Når det så er sagt, så indrømmer jeg gerne, at spinat ikke er min yndlingspise i den rå og nøgne udgave. På samme måde har jeg det lidt med champignon. Jeg elsker at spise den, men bryder mig ikke om, at spise den rå uden noget til… men ok, jeg må så samtidig indrømme, at jeg heller ikke har set andre stå og spise en pose rå salat bare for sjov.

Nu skal der så til gengæld ikke meget til, før rå spinat bliver yderst attraktivt. Bare et par løg kan gøre forskellen.  Men sådan er der selvfølgelig så mange ingredienser, der kan ændrer totalt karakter i det øjeblik, de sættes sammen med andre ingredienser.

Spinat er en anelse bittert. Det er sprødt, dejligt og friskt og så går det godt sammen med søde smagsnuancer. I den simple spinatsalat er der søde friske appelsiner og de små herlige granatæbler. Til at binde det let bitre spinat sammen med de sødlige frugter har jeg brugt forårsløg.

Salaten her er virkelig nem at få på bordet. Den kan forberedes på få minutter, og udgør et rigtigt dejligt tilbehør til grillmad om sommeren. Om vinteren kan du prøve at erstatte den friske spinat med frisk rå grønkål, og så har du dig en virkelig lækker vintersalat til juletid.

Om sommeren har jeg altid spinat i haven. En spinatplante giver et utroligt stort udbytte, og har du plads til flere kan du blanchere spinaten og gemme i fryseren vinteren over. Jeg spiser altid de små nye spinatblade friske i en sommersalat som denne, og de store blade ryger i fryseren.

Du kan lave en oliedressing til, det komplimenterer spinatsalaten rigtigt godt.

Til 4 personer brugte jeg en pose spinat, 3 forårsløg, ½ granatæble og ½ appelsin i fileter.

 

Spinatsalat med appelsin & grantæble
 
Forberedelsestid
Koge/stegetid
Total tid
 
Ingredienser
  • Frisk babyspinat, skyllet og tørret (kan erstattes med frisk grønkål)
  • Granatæble
  • Appelsin skåret i tynde fileter
  • Forårsløg
Fremgangsmåde
  1. Skyl, skær og anret :-)

 

LIGNENDE INDLÆG

1 KOMMENTAR

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: