Hjem Salater Spinatsalat med jordbær & avocado

Spinatsalat med jordbær & avocado

Spinatsalat m. jordbær & avocado, en sur/sød dressing med birkes

Spinatsalat m. jordbær & avocado, en sur/sød dressing med birkes

Indrømmet. Det er ikke jordbærsæson i Danmark endnu. Men jeg har virkelig en svaghed for denne salat, såvel som jeg har en meget stor svaghed for jordbær.

Så jordbær i en salat er for mig win-win.

Frisk sprød spinat er med sin jordagtige og jordnære smag en vildt godt pendant til den søde jordbærsmag, cremede nøddeagtige avocado og sur/søde dressing.

Om sommeren er den en klar vinder som tilbehør til grillmaden. Er der rester er den en lige så stor vinder til madpakken dagen efter.

Tip: hvis du har lavet en ekstra stor portion af spinatsalaten, og har planlagt at gemme noget til dagen efter,  så  undlad at hælde dressing over. Dressingen gør salaten blød og kedelig, hvis det har stået natten over.

Spinatsalat med jordbær & avocado
 
Forberedelsestid
Koge/stegetid
Total tid
 
Sprød spinat, jordbærsødme og cremet nøddesmag fra avokadoen blandet med sur/sød dressing.
Recipe type: Salat
Ingredienser
Salat
  • 150 g. frisk babyspinat, skyllet og tørret
  • 200 g. friske jordbær skåret i halve
  • 1 avocado i tern
  • 2 forårsløg
  • 1 håndfuld grofthakkede ristede pistacienødder (eller mandler)
Dressing
  • 1 dl økologisk avocadoolie
  • 3 spsk. kokoseddike (eller æbleeddike)
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. birkes
Fremgangsmåde
Salat
  1. Skyl spinaten grundigt, og tør den eller slyng den
  2. Anret salaten i en skål eller på et fad
  3. Hæld dressingen over salaten og fordel den i hele salaten med dine fingrer
Dressing
  1. Bland ingredienserne til dressingen. Smag til

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: