Hjem Dyppelse Tzatziki

Tzatziki

Tzatiki opskrift

Tzatiki

Okay tzatziki er reelt ikke en salat. Men den kommer under salat-kategorien anyway, for den indeholder mere end 1 grøntsag, haha.

Spøg til side, så spiser vi den selv som tilbehør til kød og supplement til andre salater. Tzatziki er en rigtig dejlig spise og om sommeren er den en evig genganger til grillmaden hjemme hos os.

Tzatziki er en taknemmelig ret, fordi den smager så godt og kan laves god tid i forvejen. På de gode sommerlige dage, kan du sagtens lave den dagen i forvejen, så den er klar som grilltilbehør de dage, du kommer sent hjem fra arbejde, men stadig gerne vil have lidt god kræs til aftensmaden.

Det er usigeligt nemt at lave tzatziki, og det tager ikke mange minutter. Det skader nu ikke at gå i gang i okay tid, da agurkerne har godt af at stå og trække lidt tid med salt, så alt væsken kan komme ud. Hvis du ikke har den tid, så sørg for at vrid den godt og grundigt i et rent viskestykke.

Tzatziki
 
Forberedelsestid
Koge/stegetid
Total tid
 
Ingredienser
  • 4 dl. græsk yoghurt (10 %)
  • 1 agurk
  • 1 tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 fed hvidløg
  • Lidt olivenolie
Fremgangsmåde
  1. Riv agurken på en groft rivejern. Drys det grove salt henover den revne agurk, det trækker væsken ud af agurken.
  2. Vrid den vredne agurk i et rent viskestykke, så væsken kommer ud.
  3. Bland agurken med den græske yoghurt og tilsæt de øvrige ingredienser. Top med lidt olivenolie.

 

 

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: