Hjem Salater Vandmelonsalat med fetaost

Vandmelonsalat med fetaost

Vandmelonsalat med fetaost, græskarkerner og balsamicosirup

Vandmelonsalat med fetaost

Det her er ikke ”min” opskrift. Jeg lavet den i så mange år nu, at jeg simpelthen ikke kan huske, hvor jeg har den fra. Muligvis et ugeblad som familiejournalen, alt for damener…. who knows.

Uanset så er det en virkelig lækker og meget simpel salat. Du har den søde og sprøde vandmelon, den gode ostesmag fra fetaen (hvis du vælger en god en, og ikke de små tørre salattern, der smager lidt af gulvtæppe), det sur/søde indspark fra balsamicosiruppen og den nøddeagtige smag fra græskarkerne. Så er den tilmed hurtig at lave. Det er virkelig win-win.

Hvis du har fået en vandmelon, der er fyldt til randen med store sorte kerner, kan du med fordel lige sortere dem fra, når du er i gang med at skære den i tern. Det er ikke så delikat en fornemmelse, at få for mange af de kerner i munden.

Når jeg køber vandmelon, så foretrækker jeg dem søde og super sprøde. Der er ikke noget ved, at komme hjem med en vandmelon, der er 10 % inde i gæringsprocessen og tillige har en konsistens som et blødt æble.

Et godt tip til at finde de sprøde vandmeloner er, at banke på vandmelonen hele vejen rundt.

Hvis vandmelonen giver en hul lyd fra sig, så er der 99 % chance for gevinst.

Sørg for at lav portioner, du kan spise samme dag. Salaten er ikke god, dagen efter. Væsken fra vandmelonen vil sive ud, og den vil miste sin sprødhed, hvilket virkelig ikke er tiltalende.

 

Vandmelonsalat med fetaost
 
Forberedelsestid
Koge/stegetid
Total tid
 
Ingredienser
  • Vandmelon skåret i tern
  • En god fetaost med masser af smag
  • Græskarker
  • 1 dl sukker
  • 1 dl balsamicoeddike
Fremgangsmåde
  1. Skær vandmelon og evt. fetaosten i tern
  2. Rist græskarkerne på en pande til de er gyldenbrune
  3. Kog sukkeret og balsamicoeddiken ca. 1 min. Stil til afkøling (det stivner når det køler ned)

 

 

LIGNENDE INDLÆG

1 KOMMENTAR

Skriv en Kommentar

Rate opskriften: