Hjem Salater Vindruesalat

Vindruesalat

Salat med vindruer i limedessing

Salat med vindruer i limedessing

Jeg er personligt mega fan af de såkaldt søde salater. Altså dem hvor den primære ingrediens er frugt. Og nej, jeg vil ikke gemme dem som dessert. Det er ikke det, der er meningen.

Hvis du ikke har for vane, at spise frugt som salat, så bør du prøve det. Det gør på en eller anden måde et måltid komplet, når der er lidt forskellige smagsnuancer; lidt salt, lidt sødt, lidt sprødt, lidt…. You get the picture.

Jeg laver ofte de søde salater sammen med en lidt mere salt som f.eks. en god tomatsalat med frisk basilikum og parmesanost. Det er virkelig godt.

Den her vindruesalat fik vi til en god lammekølle sammen med tzatziki og en god tomatsalat. Jeg laver den også tit til grillmad. Det er en af de der ”kaste sammen på 2 minutter salater”, men den vil altid give lidt wow-effekt, fordi den ikke er kendt af så mange.

Du skal vælge de kernefrie vindruer. De skal være så friske som muligt, fordi vi vil gerne have den gode sprødhed. Opbevar dem på køl, så modner de ikke videre, og bevarer sprødheden. Bland gerne farverne, og sørg for at vindruerne er virkelig kolde, når du servere. Du kan sagtens lave vindruesalaten dagen i forvejen, og opbevare den på køl i mellemtiden.

Og brug nu rigtig honning. Ikke sukker eller andre sjove erstatninger. Honningen er ikke kun for sødmen, men også for smagen. En god dansk honning smager virkelig af noget. Ud over at den er sød, har den også den karakteristiske og på en måde lidt skarpe honningsmag, der virkelig er godt selskab til vindruerne, den lidt syrlige creme fraiche og den friske lime. Hvis din honning er lidt for hård, kan du lige give den et par få sekunder i microovnen.

LIGNENDE INDLÆG

INGEN KOMMENTARER

Skriv en Kommentar